14. Wat is het verschil tussen een 25 en 50 uur cursus Schematherapie?

In de basiscursussen schematherapie van 25 uur worden alle technieken compact behandeld en daarna mag een therapeut onder supervisie alvast beginnen met behandelen.

Een van de vervolgcursussen van 25 uur kan aansluitend gevolgd worden. Maar ik raad u aan om na de eerste cursus van 25 uur enige tijd supervisie of intervisie te gaan volgen en dan een keuze te maken welke vervolgcursus het best bij u past.

Op dit moment heeft u keuze uit de cursus voor gevorderden of cursussen, die meer gericht zijn op specifieke doelgroepen, zoals voor Cluster C of in Groepen voor BPS.

In de cursus schematherapie van 50 uur worden alle onderwerpen meer uitgebreid behandeld en verder verdiept voor alle persoonlijkheidsstoornissen. Specifieke aandachtpunten per persoonlijkheidsstoornis worden toegelicht en geoefend. De deelnemers mogen halverwege de cursus starten met een schematherapeutische behandeling onder supervisie.

Ook na het deelnemen aan de cursus schematherapie van 50 uur is het uiteraard mogelijk om een van de vervolg cursussen te volgen.

Voor meer informatie over deze cursussen, zie tabblad “Opleidingen”.