Docenten

Docenten Schematherapie Opleidingen
Hannie van Genderen Drs. Hannie van Genderen is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Daarnaast is zij sinds 2000 eigenaar van ‘Van Genderen Opleidingen’.
Hannie was een van de oprichters van de Vereniging voor Schematherapie en de ISST (International Society of Schema Therapy) en heeft voor beide organisaties bestuurlijke functies vervuld.
Kijk hier voor meer info.
Remco van der Wijngaart Drs. Remco van der Wijngaart is werkzaam als psychotherapeut, opleider en supervisor cognitieve gedragstherapie en schematherapie in een zelfstandige praktijk in Maastricht: www.perspectiefmaastricht.nl.
Kijk hier voor meer info.
Hélène Bögels Drs. Hélène Bögels is klinisch psycholoog/psychotherapeut, sinds 2001 werkzaam bij de Reinier van Arkel en vrijgevestigd bij Psychotherapie Den Bosch. In de instelling werkt zij als individueel en groepspsychotherapeut in de adolescentenpsychiatrie.
Kijk hier voor meer info.
Coen Horstman Drs. Coen Horstman is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is supervisor, leertherapeut, en opleider in cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Hij werkt bij het Vincent van Gogh Instituut, waar hij is verbonden aan de polikliniek voor behandeling van angststoornissen, stemmingsstoornissen, en persoonlijkheidsstoornissen.
Kijk hier voor meer info.
Mieke Boots Drs. Mieke Boots is klinisch psycholoog en supervisor/leertherapuet en opleider bij de VGCt en de Vereniging voor Schematherapie. Ook is zij trainer en supervisor bij de ISST, zowel voor volwassenen als kinderen en jeugd.
Kijk hier voor meer info.
Marian Blokland Drs. Marian Blokland is werkzaam als gz-psycholoog, psychotherapeut en supervisor cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Zij is vanaf 2007-2017 werkzaam geweest bij de Riagg Maastricht en werkt sinds 2017 bij Lucertis Maastricht, afdeling Kinder en Jeugd.
Kijk hier voor meer info.
Chris Korevaar Drs. Chris Korevaar is Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut. Hij is werkzaam als hoofdbehandelaar bij GGZ instelling PsyMens.  Hier behandelt hij binnen de Specialistische GGZ (hoofdzakelijk volwassen en jongvolwassenen) cliënten met Schematherapie zowel individueel als in groepen. Sinds 2013 geeft hij onderwijs in Schematherapie.
Kijk hier voor meer info.
Pancras van den Bos Drs. Pancras van den Bos is werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider cognitieve gedragstherapie en schematherapie in vrijgevestigde praktijk Cerno in Nijmegen. Daarnaast werkt hij als interim klinisch psycholoog op diverse plekken in de GGZ.
Kijk hier voor meer info.
Marjolein van Wijk-Herbrink Marjolein van Wijk-Herbrink is GZ-psycholoog en trainer/supervisor schematherapie (voor zowel de Nederlandse als de internationale vereniging voor Schematherapie). Zij werkt bij Stichting Pactum (gesloten jeugdzorg) en in een eigen praktijk voor opleiding, supervisie en implementatie van schematherapie.
Kijk hier voor meer info.
Paul Schobre Paul Schobre is in België geregistreerd als Klinisch psycholoog & Psychotherapeut. Hij is supervisor cognitieve-gedragstherapie (VVGT), systeemtherapeut (BVRGS), EMDR-Practitioner (EMDR-Europe) en trainer-supervisor Schematherapie (ISST & Schematherapie Vlaanderen vzw).
Kijk hier voor meer info.
Natalie van Oort Natalie van Oort is als psychotherapeut en psychodramatherapeut (NVGP) werkzaam bij Altrecht, Centrum Jongvolwassenen, waar zij in een ambulante behandelsetting individuele en groepstherapieën geeft. Zij is tevens docent/supervisor (ISST, VSt en VGCt) en geeft cursussen schematherapie voor therapeuten die werken met Kinderen & Jeugdigen en voor Volwassenen.
Marleen Rijkeboer Prof. dr. Marleen Rijkeboer is Bijzonder Hoogleraar persoonlijkheidsstoornissen bij het Department of Clinical Psychological Science, Faculty of Psychology and Neurosciences, Maastricht University, the Netherlands. Zij is klinisch psycholoog/psychotherapeut en tevens supervisor, leertherapeut en opleider in cognitieve gedragstherapie en schematherapie.
Kijk hier voor meer info.

Hannie van Genderen