DVD-boxen

NIEUW!

DVD

NIEUW!

Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

‘Schematherapie, stap voor stap’

Deze productie heeft als doel beginnende schematherapeuten vertrouwd te maken met alle onderdelen van schematherapie.
In 68 scenes tonen twee ervaren schematherapeuten, Remco van der Wijngaart en Hannie van Genderen, alle stappen van de therapie bij een cliënte met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis: het introduceren van schema’s en modi, het bespreken van de resultaten uit de vragenlijsten, het gebruik van cognitieve-, ervaringsgerichte en gedragstechnieken, de verschillende schema’s en modi, de verandering in het toepassen van alle technieken in de loop van de therapie.
Ook de toepassing van de meest voorkomende technieken bij het einde van de therapie en het versterken van de Gezonde Volwassene worden gedemonstreerd.
Daarnaast zijn er verschillende oefeningen waarbij de kijker uitgenodigd wordt na te denken hoe hij/zij de getoonde sessie beter zou aanpakken.
Deze productie kan worden gebruikt als integraal onderdeel van een cursus over schematherapie of als aanvulling op de supervisie of intervisie.
Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

DVD ‘Schema therapy for the Avoidant, Dependent and Obsessive-Compulsive Personality Disorder’

Deze splinternieuwe dvd-box is in augustus 2016 uitgekomen en toont de specifieke methoden en technieken binnen schematherapie die specifiek ontwikkeld zijn voor deze cluster C stoornissen. Twee ervaren schematherapeuten (Guido Sijbers en Remco van der Wijngaart) laten de meest essentiele schematherapeutische technieken zien aan zowel het begin als aan het eind van de behandeling. Hiermee wordt de veranderende therapeutische houding getoond over de therapie heen.
Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

DVD ‘Fine Tuning Imagery Rescripting’

Deze dvd-box is in 2016 in samenwerking met enkele zeer ervaren Australische schematherapeuten geproduceerd. De dvd’s tonen alle aspecten, uitdagende situaties en valkuilen in het gebruik van de techniek imaginatie met rescripting. Op dvd 1 wordt middels 12 scenes de verschillende toepassingen getoond van Imaginatie met Rescripting zoals imaginatie ter diagnostiek, het bevechten van diverse oudermodi alsook het gebruik van imaginatie gericht op de toekomst. In dvd 2 worden diverse uitdagende situaties getoond waarmee de therapeut in de klinische praktijk geconfronteerd kan worden zoals patienten die zeggen geen beelden te hebben, die zich schuldig voelen over de rescripting en niet willen dat de therapeut in het beeld stapt. Op de derde dvd wordt middels enkele scenes getoond waar de therapeut fouten maakt. Daarnaast worden ook nieuwe specialistische toepassingsgebieden getoond waarin IR effectief kan zijn zoals in de behandeling van Obsessief Compulsieve Stoornis, nachtmerries en eetstoornissen.
Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

DVD ‘Schema therapy, working with modes’

Deze dvd-box bevat 5 dvd’s en is inmiddels internationaal een kernonderdeel van opleidingen in schema therapie. 4 verschillende ervaren schematherapeuten tonen de meest essentiele onderdelen van schematherapie zoals empatische confrontatie, meer stoelentechniek en imaginatie met rescripting bij 4 verschillende persoonlijkheidsstoornissen (Borderline PS, Narcistische PS, Afhankelijke PS en Obsessieve Compulsieve PS). Op de 5e dvd worden diverse voorbeelden getoond van de verschillende modi. De dvd-box is in 2010 uitgekomen maar is nog volledig up to date en laat zien wat de titel aangeeft; hoe je met de verschillende schema modi kan werken.
Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

DVD ‘Cognitieve therapie; Socratische dialoog’

Cognitieve therapie is effectief gebleken in de behandeling van verschillende angst-, eet-, psychotische-, somatoforme- en stemmingsstoornissen. De ‘Socratische dialoog’ wordt beschouwd als het meest effectieve element van de cognitieve therapie. Deze Socratische houding is echter zelden uitputtend beschreven. Deze dvd-set toont nu hoe de Socratische houding in de verschillende fasen van het cognitief therapeutisch proces toegepast kan worden. Bovendien worden probleemsituaties getoond die voortkomen uit cliëntvariabelen of therapeutvariabelen: de cliënt is sterk overtuigd van de automatische gedachten, ontkent de geloofwaardigheid ervan of vermijdt in de gesprekken iedere confrontatie met de automatische gedachten, of de therapeut is te directief of te empathisch.
Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

DVD ‘Cognitieve therapie; Methoden en technieken’

De box ‘Methoden & Technieken’ geldt als aanvulling op de dvd-box ‘Cognitieve therapie, Socratische dialoog’ maar kan ook op zichzelf gebruikt worden. De dvd-box ‘Methoden & Technieken’ toont de meest gebruikte methoden en technieken in de cognitieve therapie: voors en tegen, kansberekening, taarttechniek, meer dimensioneel evalueren, rechtbankmethode, gedragsexperimenten.
Kijk hier voor meer informatie en bestelwijze.

Hannie van Genderen