Ons aanbod

Alle cursussen op deze website zijn geaccrediteerd door de Vereniging voor Schematherapie. De opleiding tot schematherapeut bestaat in grote lijnen uit 50 uur cursorisch onderwijs en 20 uur supervisie. Daarnaast moet u voldoende casussen behandeld hebben en een aantal jaren ervaring opdoen. Voor meer informatie zie www.schematherapie.nl

U hebt in feite de keuze uit twee verschillende opleidingstrajecten

  • Er is een route die bestaat uit twee aparte cursussen van 25 uur: een basiscursus en een vervolgcursus. In de praktijk is dit traject met name geschikt is voor hulpverleners, die al enige ervaring hebben met de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.
    In de Basiscursus Schematherapie van 25 uur worden alle technieken compact behandeld en daarna mag een therapeut onder supervisie alvast beginnen met behandelen.
  • Op dit moment heeft u keuze uit de Cursus voor Gevorderden of cursussen, die meer gericht zijn op specifieke doelgroepen zoals ST voor Cluster C , ST in Groepen voor BPS en ST voor Partnerrelaties.

  • Er is een route waarbij u een Cursus ST van 50 uur (basis en gevorderden) volgt en dat is meteen voldoende voor de theoretische vorming volgens de Vereniging voor Schematherapie. In deze cursus worden alle onderwerpen meer uitgebreid behandeld en verder verdiept voor alle persoonlijkheidsstoornissen. De deelnemers mogen halverwege de cursus starten met een schematherapeutische behandeling onder supervisie. Ook na deelname aan de Cursus Schematherapie van 50 uur is het nog mogelijk om cursussen voor gevorderden te volgen.

Workshops

Voor deelname aan de workshops is minimaal een geaccrediteerde cursus schematherapie basis van 25 uur vereist.

In-company training

Naast trainingen met een open inschrijving bieden wij ook in-company trainingen aan.
De trainingen kunnen variëren van een dag bijscholing tot cursussen van 8 dagen of meer en kunnen betrekking hebben op alle gebieden van de schematherapie. Wij geven zowel in-company trainingen voor teams bestaande uit specialisten als aan multidisciplinaire teams.

Voor meer informatie over de cursussen, workshops en in-company trainingen zie agenda.

Remco van der Wijngaart