Workshop ‘Imaginaire rescripting’

Inschrijven Kijk hier voor cursusdata, locaties en inschrijfformulier.

Imaginaire rescripting wordt over het algemeen gezien als een van de meest effectieve technieken binnen de schematherapie. Toch is het vaak niet eenvoudig om deze techniek toe te passen. Zo worden therapeuten regelmatig geconfronteerd met uitdagende situaties, waarin de cliënt bijvoorbeeld zegt “Ik heb geen herinneringen uit mijn jeugd” of “Ik wil niet die oude herinneringen ophalen, waarom zou dat helpen?”. Verder zijn cliënten in hun jeugd vaak zo beschadigd dat de herinneringen aan hun jeugd erg emotioneel beladen zijn. Therapeuten voelen zich daardoor geremd om met imaginatie beelden uit dat belaste verleden op te halen, uit angst voor decompensatie.

Cursusinhoud

Deze workshop is erop gericht om schematherapeuten meer te bekwamen in het toepassen van imaginaire rescripting. Reeds aanwezige vaardigheden zullen verfijnd worden en uitdagende en soms zeer moeilijke situaties worden besproken en geoefend. Gedurende de workshop wordt gebruikt gemaakt van recent ontwikkeld lesmateriaal, specifiek gericht op imaginatie oefeningen, gebaseerd op de meest recente inzichten en ervaringen met deze methode. Verder zullen ook specialistische toepassingsgebieden besproken worden zoals imaginaire rescripting bij gevreesde situaties in de toekomst (flashforwards) en nachtmerries.

Doelstelling is dat deze dag een leuke, leerzame ervaring wordt waarbij er binnen een veilige sfeer veel geoefend zal worden. Schematherapeuten zullen na deze dag imaginaire rescripting effectiever en bij meer onderwerpen toe kunnen passen.

Vanaf 2018 bestaat deze workshop 2 dagen. Cursisten worden actief aangemoedigd om tussen deze 2 dagen zoveel mogelijk ervaring op te doen met imaginatie met rescripting. In dag 2 zal er ruimte zijn voor het bespreken en oefenen met ervaringen uit de praktijk.

Vooropleiding

Voor deelname aan de workshop is minimaal een geaccrediteerde cursus schematherapie basis van 25 uur vereist.

Accreditatie

De volgende accreditaties zijn toegekend of in aanvraag (eerder toegekend):
– ISST
– VGCt: als nascholing herregistratie
– FGzPt: herregistratie KP
– Register Vaktherapeutische Beroepen

Ter voorbereiding op de cursus kun je de literatuur over imaginaire rescripting uit de vorige cursussen nog eens herhalen. De rest van de literatuur leveren wij gratis via de website aan.
De beste voorbereiding is het aanschaffen van de DVD box ‘Imaginaire rescripting’, verkrijgbaar via www.schematherapy.nl.

Cursusdetails

Kosten: € 540
Docent: Remco van der Wijngaart
Inschrijven Kijk hier voor cursusdata, locaties en inschrijfformulier.

Hannie van Genderen