Webinars

STOELENTECHNIEK ONLINE
Het webinar kun je hier terugzien.
In dit webinar worden drie varianten van de stoelentechniek getoond die je bij online schematherapie kan inzetten: het verschuiven van positie voor de camera, het gebruik van de stoelen in de kamer van de therapeut en het gebruik van de stoelen in de kamer van de cliënt.

GROEPSSCHEMATHERAPIE ONLINE
Het webinar kun je hier terugzien.
In dit webinar maak je kennis met de mogelijkheden om online groepstherapie te geven. In de webinar worden diverse oefeningen gedemonstreerd met als doel om zelf praktisch aan de slag te kunnen gaan. Zo worden een verbindingsoefening, een opwarmoefening en een experientiële oefening gedemonstreerd. Verder wordt het gebruik van materialen gedemonstreerd en een oefening om een sessie af te ronden. Tevens worden tips en trucs gedeeld om online groepstherapie op te starten.

IMAGINAIRE RESCRIPTING LIVE WEBINAR
Dit webinar vindt plaats op woensdag 3 juni, 20-21 uur.
Imaginaire rescripting wordt over het algemeen gezien als een van de meest effectieve technieken binnen de schematherapie. Toch is het vaak niet eenvoudig om deze techniek toe te passen. Zo worden therapeuten regelmatig geconfronteerd met uitdagende situaties waarin de cliënt bijvoorbeeld zegt geen beelden te krijgen of zich niet voor te kunnen stellen dat beelden herschreven kunnen worden. Dit webinar is erop gericht om schematherapeuten meer te bekwamen in het toepassen van imaginaire rescripting door juist in te gaan op deze uitdagende en soms zeer moeilijke situaties. Veelvuldige demonstraties worden gegeven waardoor dit een levendige, leerzame ervaring zal worden die deelnemers in staat stelt om imaginaire rescripting vaker en effectiever toe te passen.
Het webinar zal plaatsvinden via het programma Zoom.
Aanmelden kan hier.

DE GEZONDE VOLWASSENE LIVE WEBINAR
Dit webinar vindt plaats op woensdag 1 juli, 20-21 uur.
De Gezonde Volwassen modus heeft pas de afgelopen paar jaar meer expliciete aandacht gekregen in de trainingen en boeken over schematherapie. Het versterken van deze Gezonde Volwassen modus, in combinatie met het valideren van de basisbehoeften van het Kwetsbare Kinddeel, blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van de effectiviteit van schematherapie (A. Arntz, keynote op het Internationale congres voor schematherapie, Amsterdam 2018)
In dit webinar wordt ingegaan op vragen hoe de gezonde volwassene er uitziet, hoe je contact kan leggen met deze modus en hoe je de Gezonde Volwassene kunt versterken. De webinar zal een praktisch en levendig karakter hebben waarin verschillende methoden en technieken gedemonstreerd worden die de therapeut kunnen helpen dit gezonde, essentiële deel van de cliënt te versterken.
Het webinar zal plaatsvinden via het programma Zoom.
Aanmelden kan hier.

Hannie van Genderen