Dr. Hellen Hornsveld

Hellen HornsveldDr. Hellen Hornsveld is GZ-psycholoog, EMDR-Europe trainer en schematherapeut supervisor VSt/ISST. Zij is vrijgevestigd in Utrecht en met haar praktijk aangesloten bij Stichting 1nP, een netwerkorganisatie van professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Zij behandelt binnen de specialistische GGZ volwassenen met schematherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR. Zij specialiseerde zich in de behandeling van angst, trauma en persoonlijkheidsstoornissen en publiceert regelmatig over deze onderwerpen. Zij is een van de medeoprichters van de VEN en sinds 2017 actief in het bestuur van de VSt. 

Enkele recente publicaties:

De Jongh, A., Hafkemeijer, L., Hofman, S., Hornsveld H., & Slotema, K. (2024). The AIP model as a theoretical framework for the treatment of personality disorders with EMDR therapy. Frontiers in Psychiatry.

Ten Broeke, E., De Jongh, A., Oppenheim, H.J., Hornsveld, H. en Van Pelt, Y. (2022). Praktijkboek EMDR-therapie Deel I.  Casusconceptualisatie en aanvullende behandelstrategieën, 4e ed. Amsterdam: Pearson.

Hornsveld, H., Bögels, H., en Grandia, H. (red), Casusboek Schematherapie. BSL, Houten.

Driessen, A. & Hornsveld, H.K. (2019). Traumabehandeling met een combinatie van EMDR en imaginaire rescripting. PsyXpert, 1, 31-38.

Meer publicaties.


Linkedin

Remco van der Wijngaart