Dr. Marleen Rijkeboer

Marleen Rijkeboer
Prof. dr. Marleen Rijkeboer is Bijzonder Hoogleraar persoonlijkheidsstoornissen bij het Department of Clinical Psychological Science, Faculty of Psychology and Neurosciences, Maastricht University, the Netherlands.
Zij is klinisch psycholoog/psychotherapeut en tevens supervisor, leertherapeut en opleider in cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Marleen werkt als hoofdbehandelaar bij G-Kracht Amsterdamen is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van complexe angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen.
Marleen is tevens op bestuurlijk niveau actief. Van 2008-2012 had zij zitting in het bestuur van de International Society of Schema Therapy (ISST) en was zij inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de congressen van de ISST in zowel Berlijn (2010) als New York (2012). Zij maakt nog steeds deel uit van de Scientific Committee van de ISST. Op eigen bodem is Marleen voorzitter van de Nederlands Vereniging voor Schematherapie en heeft zij met medebestuursleden een aantal keren het Nederlandse Schematherapie-congres georganiseerd.

Linkedin

Remco van der Wijngaart