Drs. Chris Korevaar

Chris Korevaar

Chris Korevaar is Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut . Hij is werkzaam als hoofdbehandelaar bij GGZ instelling PsyMens.  Hier behandelt hij binnen de Specialistische GGZ (hoofdzakelijk volwassen en jongvolwassenen) cliënten met Schematherapie zowel individueel als in groepen. Sinds 2013 geeft hij onderwijs in Schematherapie.

Hij heeft jarenlang voor Rivierduinen en Pro Persona gewerkt waarbinnen hij lid expertgroep persoonlijkheidsstoornissen was en hoofd Psychodiagnostiek. Daarnaast was hij behandelcoördinator van team persoonlijkheidsstoornissen. Hij heeft met name veel ervaring op het gebied van persoonlijkheidsproblematiek (cluster B en C) op het vlak van diagnostiek en behandeling. Dit betreft zowel in groepssetting als behandelcoördinator voor het Centrum voor Psychotherapie cluster schematherapie, alsook in individuele trajecten binnen de ambulante en (dag)klinische setting. Hierin heeft hij deeltijdbehandelingen en klinische groepsbehandelingen opgezet volgens Farrell en Shaw bij wie hij diverse trainingen heeft gevolgd.
Chris is als supervisor en trainer actief voor de Vereniging van Schematherapie, waar hij voorzitter is van de Commissie Cursusaccreditatie.
Daarnaast is hij werkzaam als hoofddocent voor de Specialistische opleiding tot Klinisch Psycholoog BIG, waarvoor hij ook jaargroep opleider is. Tevens geeft hij les in schematherapie binnen het keuze curriculum voor de Postmasteropleiding tot psychotherapeut, Volwassenen en Kind & Jeugd.
Sinds 2013 heeft Chris een eigen praktijk waarbinnen hij supervisie geeft over psychodiagnostiek aan psychologen in opleiding voor de KP en GZ alsook supervisie en leertherapie binnen het kader van de Schematherapie.


Linkedin

Remco van der Wijngaart