Drs. Mieke Boots

Mieke Boots
Mieke Boots is klinisch psycholoog en supervisor/leertherapuet en opleider bij de VGCt en de Vereniging voor Sschematherapie. Ook is zij trainer en supervisor bij de ISST, zowel voor volwassenen als kinderen en jeugd.
Zij is jarenlang werkzaam geweest bij de RIAGG Westelijke Mijnstreek en Virenze als kinder- en jeugdpsychotherapeute en sinds meer dan 10 jaar werkzaam in eigen praktijk.
Zij heeft diverse cursussen gevolgd op het vlak van schematherapie, voor groepen, volwassenen en jongeren. Zo heeft zij de cursus schematherapie bij kinderen en jongeren gevolgd bij Christoph Loose in Duitsland. Zij heeft de lichaamsgerichte opleiding (level 1 en 2) sensorimotor approach gevolgd en de basiscursus EMDR.
Als docente heeft zij een aantal jaren de cursussen cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jeugd verzorgd binnen de GZ-psychologie-opleiding. Sinds 2015 geeft ze cursussen schematherapie bij jongeren en ouderschematherapie.
Zij is lid van het bestuur van Schematherapie Vlaanderen en ondersteunt daarmee de ontwikkeling van de cursussen schematherapie in Vlaanderen. Ze is lid van de wetenschappelijke commissie van de Vereniging voor Schematherapie.

Publicaties:

• Boots, M. Schematherapie bij adolescenten lijkt veelbelovend. Psychopraktijk. 2015/6
• Roelofs J. e.a. – Schematherapie bij Adolescenten – in ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten’ (C. Braet & S. Bögels)
• Vertaling uit het Duits van het boek Loose, C., Graaf, P., & Zarbock, G. (2015) Schematherapie met kinderen en jongeren Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds ISBN 9789057124198


Linkedin

Hannie van Genderen