Schematherapie opleidingen

Welkom op deze website van Van Genderen Opleidingen BV, opgericht door Hannie van Genderen in 2000 en sinds 2022 overgenomen door Remco van der Wijngaart.

Met een team van 10 zeer ervaren schematherapeuten organiseren we cursussen en workshops op het gebied van schematherapie voor volwassenen, kinderen en adolescenten en partnerrelaties, individueel en in groepstherapie. Naast open inschrijvingscursussen bieden we ook de mogelijkheid tot in-company trainingen.

Inmiddels hebben meer dan 6.700 mensen een of meer van onze ca. 450 trainingen en workshops succesvol gevolgd.
Zij waardeerden onze opleidingen met een 8,9 gemiddeld.

De cursussen en workshops bevatten de meest recente ontwikkelingen op het gebied schematherapie, mede door een samenwerken met onderzoekers en docenten, die verbonden zijn aan Universiteiten in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen en Utrecht. Onze docenten hebben veelvuldig bijgedragen aan publicaties over schematherapie.

Van Genderen Opleidingen B.V. is CRKBO-erkend, hetgeen inhoudt dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Onze cursussen zijn geaccrediteerd door o.a. de Vereniging voor Schematherapie, de VGCt, de FGzPt, de NVvP, het Register Vaktherapie (SRVB). Een aantal cursussen is geaccrediteerd door de NVO/NIP K&J of VEN of NVGP (indien van toepassing).
Zij zijn tevens allen gecertificeerd door de ISST (International Society of Schema Therapy).

De cursussen worden gegeven door een of twee ervaren docenten, afhankelijk van het aantal cursisten (max. 14-18 per cursus).

In onze agenda vindt u alle informatie over data, locaties, inschrijvingen en wachtlijsten.
Een antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze ‘FAQ‘.
Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen.

Remco van der Wijngaart