Schematherapie opleidingen

Welkom op deze website van de schematherapie opleidingen.
Sinds 2000 organiseert ‘Van Genderen Opleidingen BV’ zowel basiscursussen als gespecialiseerde vervolgcursussen en workshops.
In-company trainingen behoren ook tot de mogelijkheden.

Docenten Schematherapie Opleidingen

Inmiddels hebben ruim 3.000 deelnemers een of meer van onze cursussen/workshops succesvol gevolgd.
Zij waardeerden onze opleidingen met een 8,7 gemiddeld.

De cursusprogramma’s zijn ontwikkeld door Hannie van Genderen en later verder vormgegeven in nauwe samenwerking met Remco van der Wijngaart, die ook een aantal specialistische workshops heeft ontwikkeld en Dvd’s heeft uitgegeven, waarop te zien is hoe schematherapeutische technieken kunnen worden toegepast bij vrijwel alle persoonlijkheidsstoornissen.
De cursusprogramma’s voor adolescenten zijn in samenwerking met Mieke Boots en Marian Blokland ontwikkeld.

De cursussen en workshops bevatten de meest recente ontwikkelingen op het gebied schematherapie, mede door een nauwe samenwerken met onderzoekers en docenten, die verbonden zijn aan Universiteiten in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

Van Genderen Opleidingen B.V. is CRKBO-erkend, hetgeen inhoudt dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Onze cursussen zijn geaccrediteerd door o.a. de Vereniging voor Schematherapie, de VGCt, de FGzPt, de NVvP, het Register Vaktherapie (SRVB). Een aantal cursussen is geaccrediteerd door de NVO/NIP K&J of NVGP (indien van toepassing).
Zij zijn tevens allen gecertificeerd door de ISST (International Society of Schema Therapy).

De cursussen worden gegeven door een of twee ervaren docenten, afhankelijk van het aantal cursisten (max. 14-18 per cursus).

In onze agenda vindt u alle informatie over data, locaties, inschrijvingen en wachtlijsten.
Een antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze ‘FAQ‘.
Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen.Dit is de website over schematherapie opleidingen georganiseerd door “Van Genderen Opleidingen”.
In 2000 is Hannie van Genderen gestart met de organisatie van cursussen schematherapie. Zowel algemene cursussen als gespecialiseerde vervolgcursussen. Op deze website kunt u informatie vinden over schematherapie en over de opleidingen. Een in-company training is ook mogelijk.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor een cursus via het tabblad ‘Agenda‘. Daar vindt u ook de data en cursuslocaties. Alle cursussen zijn geaccrediteerd door het Register Schematherapie, de VGCt, de FGzPt en het Register Vaktherapeutische Beroepen. Als een cursus vol is kunt u zich op een wachtlijst laten plaatsen.

Inhoud
De cursusprogramma’s zijn ontwikkeld door Hannie van Genderen en bevatten de meest recente ontwikkelingen op het gebied schematherapie, omdat zij nauw samenwerkt met onderzoekers en docenten, die verbonden zijn aan Universiteiten in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

Docenten en cursisten
De cursussen worden gegeven door een of twee ervaren docenten. Voor meer informatie over hun kennis en kunde, zie ‘Docenten‘ onderaan het tabblad ‘Opleidingen’.
Het maximum aantal deelnemers per cursus varieert van 14-18 personen. De cursussen worden zeer positief geëvalueerd, zowel op het gebied van inhoud als de competentie van de docenten. Het gemiddelde cijfer dat cursisten geven is een 8,5.

Informatie
Een antwoord op de meest gestelde vragen vindt u onder ‘FAQ‘.
Als u specifieke vragen heeft of meer informatie wilt, dan kunt u ons een mail sturen of bellen: zie tabblad ‘Contact‘. De organisatie van de cursussen is in handen van de officemanager Leo Scheffer.

Hannie van Genderen