Schematherapie opleidingen

Welkom op deze website van de schematherapie opleidingen.
Sinds 2000 organiseert ‘Van Genderen Opleidingen BV’ zowel basiscursussen als gespecialiseerde vervolgcursussen en workshops.
In-company trainingen behoren ook tot de mogelijkheden.

Inmiddels hebben meer dan 6.000 mensen een of meer van onze ca. 450 trainingen en workshops succesvol gevolgd.
Zij waardeerden onze opleidingen met een 8,7 gemiddeld.

De cursusprogramma’s zijn ontwikkeld door Hannie van Genderen en later verder vormgegeven in nauwe samenwerking met Remco van der Wijngaart, die ook een aantal specialistische workshops heeft ontwikkeld en Dvd’s heeft uitgegeven, waarop te zien is hoe schematherapeutische technieken kunnen worden toegepast bij vrijwel alle persoonlijkheidsstoornissen.
De cursusprogramma’s voor adolescenten zijn in samenwerking met Mieke Boots en Marian Blokland ontwikkeld.

De cursussen en workshops bevatten de meest recente ontwikkelingen op het gebied schematherapie, mede door een nauwe samenwerken met onderzoekers en docenten, die verbonden zijn aan Universiteiten in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

Van Genderen Opleidingen B.V. is CRKBO-erkend, hetgeen inhoudt dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Onze cursussen zijn geaccrediteerd door o.a. de Vereniging voor Schematherapie, de VGCt, de FGzPt, de NVvP, het Register Vaktherapie (SRVB). Een aantal cursussen is geaccrediteerd door de NVO/NIP K&J of NVGP (indien van toepassing).
Zij zijn tevens allen gecertificeerd door de ISST (International Society of Schema Therapy).

De cursussen worden gegeven door een of twee ervaren docenten, afhankelijk van het aantal cursisten (max. 14-18 per cursus).

In onze agenda vindt u alle informatie over data, locaties, inschrijvingen en wachtlijsten.
Een antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze ‘FAQ‘.
Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen.

Hannie van Genderen