Boek ‘Imaginaire Rescripting, theorie en praktijk’

Nieuw : ‘Imaginaire rescripting, theorie en praktijk’
Auteur: Remco van der Wijngaart

In april dit jaar is het boek ‘Imaginaire rescripting, theorie en praktijk’ van Remco van der Wijngaart verschenen bij Bohn Stafleu Van Loghum. Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op overzichtelijke wijze wordt beschreven hoe de techniek toegepast kan worden in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek of als op zichzelf staande behandeling van angst- en stemmingsklachten. Het boek beschrijft de verschillende fasen van de techniek. Beschreven wordt hoe een imaginatie-oefening kan worden gebruikt in de diagnostiekfase, hoe de therapeut beelden rescript tijdens de beginfase van de behandeling en hoe de cliënt leert zelf betekenisvolle beelden uit het verleden te herschrijven. Tenslotte wordt ook beschreven hoe imaginaire rescripting een methode kan zijn om de client voor te bereiden op toekomstige triggersituaties.

Remco van der Wijngaart geeft met zijn boek een beknopt maar volledig inzicht in ImRs. Het boek leest als een trein. De schrijfstijl is prettig. De opbouw is overzichtelijk en compleet…Samenvattend is het een prettig leesbaar en vooral heel bruikbaar boek.

Recensie VGCt door Geertje Lamboo – ★ ★ ★ ★ ★

Dit boek biedt daarmee voor zover mij bekend het meest uitgebreide overzicht van imaginaire rescripting. De clinicus vindt in dit boek een rijkdom aan klinische toepassingen en tips, die gebaseerd zijn op de meest recente inzichten.

Arnoud Arntz

Remco van der Wijngaart